Prvi advent

Isuse, što su ti pričali njih dvoje dok si se ljuljao u stomaku, dok si lupao da si tu. Jesu li ti pričali o sebi?? Jesu li ti pričali o svojima?? Jesu li ti pričali o svijetu u koji dolaziš?? Šta li si ti sve osjećao i slušao?? Pitat ću te jednog dana, kako si u utrobi Majke uspio osjetit i pozdravit svog rođaka Ivana!!!

        I čista romantika... dvoje nesavršenih... dvoje nesigurnih... dvoje zbunjenih… dvoje napuštenih od rodbine… dvoje nepouzdanih… dvoje bez pogleda na budućnost... dvoje neiskusnih... dvoje mladih… dvoje spremno na žrtvu... dvoje poslušnih… dvoje vjernih... dvoje uvjerenih u Glas, u San, u Zadatak… dvoje posuda Milosti... dvoje budnih… dvoje punih nade u Boga… dvoje pripravnih... dvoje u zori života - mladosti… dvoje koji putuju noću s nadom u zoru jutra… dvoje u mraku uvjereni da se bliži Svjetlo Svijeta… dvoje koje bdije i moli... dvoje koji traže pomoć… dvoje u strahu za Život koji dolazi… dvoje bez velikih mogućnosti, točnije bez mogućnosti... dvoje s mnoštvom upitnika, al' jasnim Zadatkom koji trebaju obaviti... njih dvoje s Bogom.. 

        Isuse, što su ti pričali njih dvoje dok si se ljuljao u stomaku, dok si lupao da si tu. Jesu li ti pričali o sebi?? Jesu li ti pričali o svojima?? Jesu li ti pričali o svijetu u koji dolaziš?? Jesu li ti pripremali plan šta ćeš bit kad narasteš?? Jesu li ti pričali kako će ti uredit sobu?? Jesu li ti pričali o bježanju iz grada u grad?? Jesu li ti pričali kako su se upoznali?? Jesu li ti pričali kako te zamišljaju da ćeš izgledat?? Je li ti Josip priča da ćeš bit "ćaćeško mali"?? Je li ti Marija pričala da ćeš imat njen oblik lica, njene oči i nosić?? Jesu li ti pričali da će te čuvat bake i djedovi?? Jesu li ti davali sladunjave nadimke?? Jesu li ti htjeli dat neko drugo ime, možda im se nije sviđalo ono što im je rečeno od Anđela?? Jesi li osjećao njihove strahove, radosti, boli, veselja, suze, smijeh, sumnje, pouzdanja?? Šta li su ti sve pričali… je li im priča pala u vodu?? Šta li si ti sve osjećao i slušao?? Pitat ću te jednog dana, kako si u utrobi Majke uspio osjetit i pozdravit svog rođaka Ivana!!!