Fra Vine Ledušić proslavio mladu misu

U nedjelju, 30. svibnja 2010., na svetkovinu Presvetoga Trojstva, Mladu misu u svojoj rodnoj župi svetog Franje u Bukovici proslavio je fra Vine Ledušić


Dok su se vjernici okupljali na platou pred vanjskim oltarom ispred crkve, već u 10 i 30 započelo je meditativno razmišljanje o svećeništvu koje je čitao fra Stipe Marković. Procesijskim ulazom u 11 sati je započela sveta misa koju je predvodio mladomisnik, naglasivši da je prikazuje za župu, za sve pokojne i žive župljane. Misna čitanja čitali su mladi iz župe, koji su prinijeli i darove, a veoma lijepo pjevao je župni zbor pod vodstvom prof. Ivana Sušilovića. Propovjednik je bio fra Sretan Ćurčić. Govorio je o svećeništvu, o milosti Božjeg poziva i čovjekova odgovora na nj, o svetom Franji koji se najviše približio slici Isusa Krista, te o „najljepšem zvanju i najljepšem odijelu… franjevaštvu i habitu“. U koncelebraciji su bila 29-orica svećenika i dvojica đakona.

Na kraju misnog slavlja sve nazočne, a posebno mladomisnika, u ime Provincije pozdravio je provincijski vikar fra Miljenko Šteko istaknuvši duhovnu plodnost bukovičke župe koja je dala mnoga duhovna zvanja, a i danas ima brojne svećenike i časne sestre, te je zahvalio Bogu što i fra Vine nastavlja taj časni niz, te mu poželio Božji blagoslov. Zatim se uistinu velikom broju vjernika obratio i župnik fra Jozo Radoš, zahvalivši Bogu najprije na ovom danu i daru, ali i lijepom vremenu. Fra Jozo je zahvalio svima koji su na bilo koji način, molitvom, darovima ili radom učinili ovaj dan radosnim.

Posljednji je riječ uzeo mladomisnik fra Vine i izrekao svoje riječi zahvale Gospodinu, i svima koji su ga pratili na putu do oltara, ponajprije roditeljima, bratu i sestrama, fratrima, odgojiteljima, kolegama i prijateljima, te je srdačno zahvalio svima koji su se trudili da organiziraju i uljepšaju dan Mlade mise. Na kraju svete mise fra Vine je podijelio mladomisnički blagoslov, a drugi dio slavlja nastavio se za obiteljskim stolom s mnogobrojnim uzvanicima u restoranu Lovre u Bukovici.

Tamo su fra Vinu i sve nazočne pozdravili provincijal fra Ivan Sesar, duvanjski gvardijan fra Mladen Rozić i briješki vikar fra Tomislav Puljić. U restoranu su pjevali mladi iz splitskog VIS-a Dominik te KUD Fra Mijo Čuić iz Bukovice čiji je aktivni član bio i sam mladomisnik.