Održan adventski koncert

U četvrtak, 17. prosinca u 19h u crkvi Bezgrješnog začeća blažene Djevice Marije u zagrebačkoj Dubravi održan je adventski koncert.

Kako je i najavljeno, 17. prosinca u 19h u crkvi Bezgrješnog začeća blažene Djevice Marije u zagrebačkoj Dubravi održan je adventski koncert dvaju zborova koji djeluju pri toj crkvi: Zbor bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije te zbor mladih »Susret«.

Zbor bogoslova pod ravnanjem fra Zvonimira Pavičića i uz orguljašku pratnju Maruše Bartolić, prof. crkvene glazbe, predstavio se napjevima iz gregorijanske baštine dok je zbor mladih predvođen voditeljem fra Lukom Ćorićem i uz klavirsku pratnju fra Zvonimira Pavičića otpjevao poznate skladbe duhovnih šansona. Cijeli program, podijeljen u tri djela, bio je prožet mislima i meditacijama o vremenu došašća koje je čitao voditelj koncerta fra Robert Pejičić.

Gvardijan samostana fra Draženko Tomić, uz pozdrav na početku koncerta, po završetku se zahvalio svim izvođačima, voditeljima i instrumentalistima koji su sudjelovali u pripremi i ostvarenju ovoga koncerta te ih pozvao da i dalje marljivo rade i pjesmom slave Gospodina.  Nakon zahvale svi izvođači su zajedno otpjevali poznatu adventsku pjesmu Padaj s neba uz nakanu da se njihovi glasi slože s nebeskim četama u hvali Boga koji će uskoro doći.