Na hvalu i slavu Presvetoga Trojstva!

Na današnji dan, 7. srpnja 2012., u našoj samostanskoj kapelici, pod molitvom Večernje, imali smo obnovu redovničkih zavjeta.

Osmorica nas (fra Zvonimir, fra Alen, fra Augustin, fra Ivan, fra Tomislav, fra Marin, fra Perica i fra Dragan) smo obnovili svoje zavjete na godinu dana za Hercegovačku franjevačku provinciju, dok su fra Tome i fra Željko isto učinili za Franjevačku provinciju sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri. Petorica naše braće (fra Antonio, fra Dario, fra Goran, fra Hrvoje i fra Ivan) obnovili su svoje zavjete do svečanih zavjeta za Hercegovačku franjevačku provinciju dok je brat Bojan isto učinio za Franjevačku provinciju sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri. Naše zavjete je primio odgojitelj bogoslova obiju provincijâ, fra Ljubo Kurtović, u suslavlju s provincijalom Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, fra Andrijom Bilokapićem i gvardijanom našega samostana u Dubravi, fra Draženkom Tomićem.

Obnovi redovničkih zavjeta prethodila je duhovna obnova koju je predvodio fra Andrija, a koja je započela predavanjem. Nakon predavanja uslijedilo je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, a bila je i mogućnost za sakrament pomirenja. Nakon toga, uslijedilo je euharistijsko slavlje. U svojoj nadahnutoj propovijedi fra Andrija je govorio o Riječi i riječima. Zaželio je da i mi budemo razlomljena Božja Riječ koja će moći od toga živjeti i druge time hraniti.

U 18.30 h započela je molitva Večernje, a nakon kratkog čitanja, obnova zavjetâ. Svi smo na početku izrekli riječi: Na hvalu i slavu Presvetoga Trojstva!

Obvezali smo se na godinu dana živjeti Evanđelje Gospodina našega Isusa Krista u poslušnosti, čistoći i bez vlasništva. Vođeni Božjim Duhom i primjerom Marije Bezgrješne nadamo se da će naši zavjeti postati življena stvarnost u svijetu u kojem živimo.