Duhovna obnova i obnova zavjeta

U petak 8. srpnja obnovili smo naše redovničke zavjete...

        U zagrebačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije, u petak 8. srpnja, dvadeset i četiri franjevca su obnovila svoje privremene zavjete u Redu, obećavši, na vrijeme od godinu dana, da će živjeti siromaštvo, čistoću i poslušnost. Provincijal fra Jozo Grbeš primio je zavjete svoje mlađe redovničke braće, potaknuvši ih da se odvaže na evanđeoski život kojem je u temelju zahvalnost Bogu, posebno zahvalnost za braću. Sedmorica zavjetovanih su pred doživotnim zavjetima, a trojica su članovi Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.

        Provincijal fra Jozo svetu je misu suslavio s fra Zdravkom Lazićem, koji je prije samih zavjeta mladim franjevcima održao duhovnu obnovu, s fra Franom Musićem i s fra Serđom Ćavarom, odgojiteljem braće s jednostavnim zavjetima.

        Neka Gospodin podari svoj mir mladoj braći u formaciji, kao i onoj starijoj u trajnoj formaciji, kako bi mogli, kao što kaže posljednja rečenica Potvrđenoga pravila, postojani u katoličkoj vjeri obdržavati siromaštvo i poniznost i sveto Evanđelje Gospodina Isusa Krista, što su čvrsto obećali.