Sretna Nova godina!

Stigla je još jedna godina, a s njom i neka naša očekivanja. Što stara, što nova. Kakva će ova nova godina biti, možemo reći tek na njenom kraju kad se obično podvlači crta ispod svega onoga što smo učinili kao i onoga što nismo učinili, a mogli smo.

Vrijeme je za rekapitulaciju. Prilika je na kraju godine da se sjetimo svega onoga što smo do sada proživjeli. Je li protekla godina za tebe bila dobra godina? Jesmo li postali bolji i pametniji ljudi kakvi smo poželjeli postati na početku sad već prošle 2006.? Jesi li razborito koristio svoje vrijeme? Jesi li se brinuo za druge ili razarao njihovu sreću?

Stigla je još jedna godina, a s njom i neka naša očekivanja. Što stara, što nova. Kakva će ova nova godina biti, možemo reći tek na njenom kraju kad se obično podvlači crta ispod svega onoga što smo učinili kao i onoga što nismo učinili, a mogli smo. Kakva je bila protekla godina – svatko zna najbolje osobno.

Ako možda očekujete kakav filozofsko-besmisleni traktat o ludosti ili pak uzvišenosti Nove godine, razočarat ćete se. Nova godina ima jedan veliki problem – precijenjena je. U obilju milenijskih gluposti, svitanja novog doba i sličnih mumbo-jumbo smicalica, teret očekivanja množimo s, gle iznenađenja, okruglom tisućom. No, milenijum je iza nas. Dakle, jednostavno se na Silvestrovo morate savršeno zabaviti, ispucati iz sebe svu onu nagomilanu pozitivnu i negativnu energiju, beskrajno voljeti sve one ljude oko sebe dok im bezočno lažete o najboljim željama te, na koncu svega, učiniti nešto jako ludo i super pametno, jer je to ipak "najbolja noć u godini". Sve za jednu noć, tu sjajnu noć, prema kojoj ostale 364 noći padaju na koljena i poslušno se redaju u nizu ne bi li je opet dočekali s fanfarama. Ali ne moraju sva otvaranja biti sjajna. Bitna je ta simbolika prvi prvog – lijepi niz binarnih brojeva. Sve vrišti o jednom novom početku. Da, idemo ponovno iz početka. Svojim rođenjem krenuli smo u jednu veliku i neispričanu priču. Ova tvoja priča je otvorila novo poglavlje. Imaš 365 stranica da budeš dobar, srdačan, spreman pomoći i susretljiv. Svakog čovjeka kojega susretneš prihvati u svoj život s ljubaznošću i dobrotom. Voli i cijeni ono što imaš i nemoj se uspoređivati s drugima. Najprije jasno odluči od čega ti je stvarno stalo, pa počni konkretno razmišljati i postavi ciljeve koje možeš uspješno postići. Kad se ciljevi počnu konkretno ostvarivati, bit ćeš zadovoljniji, sretniji i spremniji za budućnost.

I na koncu... Svaki čovjek ima u sebi neutaživu čežnju za mirom, pravdom, slobodom i zajedništvom ljubavi. Neka nam moto nove godine bude: Želim popraviti svijet i započet ću od sebe.