Treći tjedan došašća: Utorak

Gospodine Isuse, ti koji u svojoj ljubavi nikoga ne zaboravljaš, osvijetli staze našega života te ne skrenemo s tvoga puta, puta svetosti.

Iz evanđelja po Mateju

U ono vrijeme: Reče Isus glavarima svećeničkim i starješinama naroda: »A što vam se čini? Čovjek neki imao dva sina. Priđe prvomu i reče: »Sinko, hajde danas na posao u vinograd!« On odgovori: »Neću!« No poslije se predomisli i ode. Priđe i drugome pa mu reče isto tako. A on odgovori: »Evo me, gospodaru!« i ne ode. Koji od te dvojice izvrši volju očevu? Kažu: »Onaj prvi.« Nato će im Isus: »Zaista, kažem vam, carinici i bludnice pretekoše vas u kraljevstvo Božje! Doista, Ivan dođe k vama putem pravednosti, i vi mu ne povjerovaste, a carinici mu i bludnice povjerovaše. Vi pak, makar to vidjeste, ni kasnije se ne predomislite da mu povjerujete.« (Mt 21, 28-32)

Isus vrata Kraljevstva nebeskoga otvara svima. Svi su pozvani na zajedništvo trojstvene ljubavi s Njim, Ocem i Duhom. Isus nas želi sve sa sobom kroza svu vječnost. Više nema povlaštenih. Glavarima svećeničkim i starješinama narodnim, carnicima i bludnicama, svima nam je isti put do cilja – svetost. Krenimo tim putem kroz ostatak ovoga došašća.

Molitva: Gospodine Isuse, ti koji u svojoj ljubavi nikoga ne zaboravljaš, osvijetli staze našega života te ne skrenemo s tvoga puta, puta svetosti.

Očenaš, Zdravomarija, Slava Ocu

Molitvena nakana za danas: Molimo za obraćenje grješnika.