Treći tjedan došašća: Srijeda

Gospodine Isuse, ti koji iščekivani Mesija – Nada svega svijeta, obdari nas ljubavlju prema braći te poput tebe mognemo biti svijetlo slijepima, utjeha bolesnima i život siromasima.

Iz evanđelja po Luki

U ono vrijeme: Ivan dozva dvojicu svojih učenika i posla ih Gospodinu da ga pitaju: »Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?« Došavši k njemu, rekoše ti ljudi: »Ivan Krstitelj posla nas k tebi da pitamo: 'Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?'« Upravo je u taj čas Isus ozdravio mnoge od bolesti, muka i zlih duhova i mnoge je slijepe podario vidom. Tada im odgovori: »Pođite i javite Ivanu što ste vidjeli i čuli: Slijepi progledaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje evanđelje. I blago onom tko se ne sablazni o mene.« (Lk 7, 18b-23)

Crkva vjeruje i već dva desetljeća naviješta Kristov dolazak u ljudskom tijelu. Mi vjerujemo zajedno s Crkvom da je Krist došao te u zajedništvu ispovijedamo i njegov drugi dolazak. Ipak, u nama se toliko puta množe pitanja poput ovih što su ih postavili jutros Ivan i njegovi učenici: Jesi li ti Mesija? U strahu od odgovora mi tako ne vidimo vičuća svjedočanstva. Zato se jutros sjećamo bl. kardinala Stepinca, bl. Majke Terezije, sv. Ivana Pavla II. U njihovim životima progovara odgovor na sva naša pitanja: Isus je Mesija – On je Bog. Poput ovih hrabrih svjedoka prepustimo se Gospodinu kako bi i naša vjera bila ljubavlju djelotvorna za drugoga.

Molitva: Gospodine Isuse, ti koji iščekivani Mesija – Nada svega svijeta, obdari nas ljubavlju prema braći te poput tebe mognemo biti svijetlo slijepima, utjeha bolesnima i život siromasima.

Očenaš, Zdravomarija, Slava Ocu

Molitvena nakana za danas: Molimo za sve koji u Krista ne vjeruju da ga upoznaju kao Mesiju i Boga koji poziva čovjeka na spasenje.