Drugi tjedan došašća: Srijeda

Željeli bismo biti blagi i krotka srca, poput Tebe biti strpljivi nositelji križa. Privuci nas k sebi, daj da ti povjerujemo.

Iz evanđelja po Mateju

U ono vrijeme reče Isus: »Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.« (Mt 11, 28-30)

Nemir i tjeskoba nadvili su se nad naše vrijeme. Tumaramo u svojim lutanjima i nesigurno tražimo luku mira i spasa. Pored nas prolaze ljudi, a mi ih i ne primjećujemo. Pored nas prolazi Gospodin, a mi ga ne vidimo. Brige su nas učinile nesposobnima razumjeti drugoga, ljubiti čovjeka pored nas. U takvom svijetu i takvom vremenu Gospodinov poziv upućen je svima nama, jer umorni smo i opterećeni. Gospodin nam prilazi i pokazuje put prema žuđenoj luci mira. Krotko i ponizno srce. To je naš put, to je naše došašće. Uzdajmo se u Njegovo Milosrđe koje je kadro odmoriti naša srca i rasteretiti naše biće.

Molitva: Gospodine, umorni smo. Toliko je toga u nama i oko nas što nas pritišće. Toliko je nerazumijevanja i otpora prema Tvojoj riječi. A željeli bismo biti blagi i krotka srca, poput Tebe biti strpljivi nositelji križa. Privuci nas k sebi, daj da ti povjerujemo.

Očenaš, Zdravomarija, Slava Ocu

Molitvena nakana za danas: Molimo za Crkvu, cijeli svijet i našu domovinu da u njima zasja milosrdno Gospodinovo Lice.