The legacy continues...

Iskustvo koje govori o važnosti prisutnosti Crkve u medijima...

Ne sjećam se točno kako sam naišao na nju, no znam da je odigrala ključnu ulogu u jednom periodu mog života. Bilo mi je tek šesnaest godina kada sam se našao na važnoj životnoj prekretnici. Imao sam mnoštvo pitanja o vjeri i Bogu, o religijama i smislu života. Sve ono što mladost donosi sa sobom. U potrazi za odgovorima na ta pitanja, sasvim sam slučajno naišao na EWTN – Eternal Word Television Network.

U svijetu gdje sam navikao da su svi vodeći mediji toliko protiv Crkve da su voljni iskriviti pa i izmišljati istinu, a sve to u ime takozvane profesionalnosti, edukacije i slobode, naišao sam na biser skriven na njivi – televizijski kanal posvećen naučavanju nauka Katoličke Crkve. Kako sam gledao EWTN, rasla je moja spoznaja o vjeri i vjerskim istinama, a samim time i moja vjera. Moje iznenađenje bilo je još veće kad sam saznao da iza tog projekta ne stoji nikakva biskupska konferencija niti koji multimilijunaš, nego jedna skromna klauzurna časna sestra, imenom s. Angelica, koja se osjećala pozvanom pokrenuti televizijsku kuću na području svog samostana.

Unatoč svim poteškoćama i prigovorima da za takvo što nema dovoljno interesa, da će joj sve propast i da će se samo razočarati, EWTN se već nalazi u 33. godini svoga javnog emitiranja. Njegova misija je jednostavna – donijeti vječnu Riječ svim ljudima, baš kako mu nalaže samo ime. Štoviše, sve je to dio odaziva papinom pozivu na novu evangelizaciju.

Ne bih ovdje gnjavio sa suhoparnim podacima, ono što želim istaknuti jest važnost uloge koju je EWTN odigrala u mom životu. Danas sam fratar te takav razvoj događaja ne mogu pripisati nikom doli Bogu.

Preporučamo vam da i vi navratite na EWTN.
.