Promocija fra Svetozarove knjige

Iz tiska je prije nekoliko tjedana izašla nova knjiga našeg odgojitelja fra Svetozara koja nosi naslov Hodočašće...

Nova knjiga poznatog hercegovačkog franjevca fra Svetozara Kraljevića ovih je dana izašla iz tiska i biti će predstavljena u samostanu hercegovačkih franjevaca u Zagrebu. Knjiga nosi naslov Hodočašće i zbirka je to fra Svetozarovih propovijedi i predavanja u kojima autor na jednostavan i životno slikovit način progovara o ključnim temama kršćanskog života. 

Knjiga će biti predstavljena u četvrtak, 21. svibnja, 2015. godine, u dvorani franjevačkog samostana u Dubravi (Av. G. Šuška 2),s početkom u 19 sati. Uz autora, o knjizi će govoriti i književnik Ante Kraljević, zatim fra Ante Bekavac s KBF-a u Zagrebu te fra Ivan Penavić. Radujemo se vašem dolasku!

Fra Svetozar Kraljević rođen je 1951. godine u selu Podvranić, župa Kočerin. Nakon osnovne škole u Podvraniću i na Kočerinu odlazi u sjemenište te se školuje u Splitu, na Humcu, u Sarajevu, Zagrebu i Washingtonu. Svećenički rad započinje u Kustodiji hrvatskih franjevaca u SAD-u i Kanadi, gdje djeluje kao kapelan na hrvatskim župama u West Allisu i u New Yorku. Zatim se vraća u provinciju i služi kao duhovni pomoćnik na Humcu, odakle odlazi u Konjic. U ratnim godinama fra Svetozar je najprije duhovnik časnih sestara, s kojima proživljava izgnanstvo iz Bijelog Polja, a zatim gvardijan na Širokome Brijegu. 1997. odlazi u Međugorje gdje ostaje 16 godina, a od toga punih 13 kao voditelj Majčinog sela i zajednice Milosrdni Otac. Od 2013., fra Svetozar je odgojitelj bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije. Poznati je ispovjednik, propovijednik, duhovnik, voditelj seminara i duhovnih vježbi, humanitarni djelatnik. Napisao je nekoliko knjiga o međugorskim ukazanjima i to na hrvatskom i engleskom jeziku.