Portal Hrvatske franjevačke kustodije

Ovih dana u javnost je pušten obnovljeni portal hrvatskih franjevaca koji djeluju na sjevernoameričkom kontinentu...

Franjevački poziv u sebi je duboko misijski poziv. Propovijedati Krista Raspetoga i Uskrsloga svim ljudima koje budu susretali na svome putu, poslanje je svakoga franjevca. Posvjedočio je to i sam serafski svetac kada je evanđelje propovijedao i samome sultanu. Nošeni tim žarom za propovijedanjem Riječi, hrvatski franjevci uputili su se u razne dijelove svijeta, među razne narode i razne kulture. 

Na sjevernoameričkom kontinentu hrvatski franjevci djeluju više od stotinu godina. U taj dio svijeta došli su prateći hrvatske iseljenike, ali posredujući duhovno vodstvo i svim drugim ljudima koje im je Gospodin poslao na put. Od 1926. ujedinjeni su u Franjevačku kustodiju sv. Obitelji sa sjedištem u Chicagu, koja je životno i administrativno vezana u Hercegovačku franjevačku provinciju Uznesenja Bl. Dj. Marije.

Franjevci pastoralno djeluju na 13 župa u SAD-u i Kanadi, a aktivni su i u kulturnom, društvenom i obrazovnom životu hrvatskih zajednica u kojima žive.

O svemu tome i još mnogo više možete čitati, na hrvatskom i engleskom jeziku, na obnovljenim mrežnim stranicama Kustodije sv. Obitelji, koje se lako mogu pronaći i to na adresi: www.crofranciscans.com

Od srca preporučamo svima da navratite i pogledate što i kako rade hrvatski franjevci Kustodije sv. Obitelji.