Sveta misa za duhovna zvanja

U četvrtak, 8. svibnja u zagrebačkoj katedrali pomoćni zagrebački biskup mons. Valentin Pozaić predslavio je euharistiju u sklopu Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja.

 
U četvrtak, 8. svibnja u zagrebačkoj katedrali pomoćni zagrebački biskup mons. Valentin Pozaić predslavio je euharistiju u sklopu Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja. U koncelebraciji, uz o. Vinka Mamića - predsjednika Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica te još desetak svećenika, bio je i naš meštar fra Svetozar. 
 
U homiliji biskup Pozaić istaknuo je "kako iskrenoga bogotražitelja, čestitog i poštenog srca Bog uvijek približi Isusu, vodi ga u Crkvu. Bog nas poziva iz svijeta mržnje i nezadovoljstva u ljubav i radost, iz straha u mir, iz otuđenosti u zajedništvo vjere u Crkvu, iz grijeha u milost, iz onoga što smatramo dobro u nešto što pronalazimo kao mnogo bolje. I tako je život s Bogom uvijek nešto novo, zanimljivo, radosno" - naglasio je biskup. Ističući kako "Krist još uvijek stoji na žalu i zove", biskup je rekao da su okupili u molitvi za one koji su pozvani da budu navjestitelji Riječi života i djelitelji kruha života, služitelji sakramenta oproštenja grijeha i izmirenja savjesti. 
 
Skladnu liturgijsku asistenciju organizirali su bogoslovi zagrebačkog bogoslovnog sjemeništa, dok su čitanja čitali i molitvu vjernika molili redovnici i redovnice sa područja grada Zagreba. Pod vodstvom prof. Maruše Bartolić, svetu su misu lijepim liturgijskim pjevanjem predvodili franjevački bogoslovi sa područja grada Zagreba, točnije: bogoslovi konventualci te bogoslovi zagrebačke i hercegovačke franjevačke provincije. 
 
Bila je ovo večer kada smo se odazvali Gospodinovu pozivu i molili za duhovna zvanja te s nadom gledamo u budućnost vjerujući da je Gospodin čuo naše molitve.