Svećeničko ređenje u Mostaru

Na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla biskup Ratko Perić je za svećenike zaredio jednog biskupijskog kandidata, zajedno s trojicom naše braće

U petak, 29. lipnja 2018., pod svečanom svetom Misom u 10,00 sati u katedralnoj crkvi u Mostaru biskup mons. Ratko Perić zaredio je za svećenike: 


Fra Juru Barišića iz župe Sv. Ante Padovanskog, Šuica

Fra Roberta Kavelja iz župe Blaženoga Alojzija Stepinca, Chicago

Fra Jozu Hrkaća iz župe Uznesenja BDM, Široki Brijeg,

Don Josipa Radoša iz župe Srca Isusova, Kongora

Uz Biskupa sv. misu suslavili su: provincijal fra Miljenko Šteko, župnici rodnih župa novoređenika i oko trideset svećenika. Katedrala je bila ispunjena rodbinom i vjernicima koji su prisustvom i molitvom podržali novoređenike. 

Biskup se u propovijedi poslužio primjerima apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla kako bi novoređenike potaknuo na iskreno i predano služenje Kristu i njegovu vjernom puku, Crkvi.

Nakon ređenja, a pri kraju sv. mise, provincijal fra Miljenko Šteko se obratio novoređenicima, njihovim roditeljima, Biskupu i vjernom puku. Svečanu sv. misu svojim pjevanjem učinio je svečanijom katedralni zbor pod ravnanjem don Nike Luburića.

Nakon svete Mise nastavilo se slavlje čestitanjem novim svećenicima uz agape u katedralnoj dvorani gdje se dar Božji u ovim novoređenicima slavio u bratskome ozračju.

Još jednom iskrene čestitke našim novoređenicima! Bog im dao mir i ustrajnost!

(Foto: © Viktor Zelić)