Svečana proslava desete obljetnice osnutka župe Sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi

Župa Sv. Leopolda Bogdana Mandića kojoj (teritorijalno) pripadaju naš samostan i crkva Bezgrešnog začeća BDM u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi, prošli tjedan svečano je proslavila desetu obljetnicu svoga postojanja.


Povodom ovog slavlja, župnik fra Ivica Vrbić organizirao je prigodni cjelotjedni program za svoje župljane. Ponedjeljak, utorak i srijeda bili su obilježeni duhovnom obnovom koju je vodio fra Zvjezdan Linić. Župljani su u četvrtak mogli prisustvovati cjelodnevnom klanjanju upriličenom iznimno za ovu prigodu, dok su u petak mogli uživati u koncertu duhovne glazbe.
 
Svojim glasovima i lijepim pjevanjem župljane su zabavljale sestre Ivana i Marija Husar, klapa Janjevo i zbor bogoslova hercegovačke i zadarske franjevačke provincije. Izvedene pjesme pretežno su duhovnog karaktera tako da su bile lijepo uklopljene u ovu hvale vrijednu inicijativu mladog župnika. 
 
Vrhunac duhovne obnove bilo je svečano misno slavlje u nedjelju, 16. listopada kojeg je predvodio pomoćni zagrebački biskup dr. Ivan Šaško. Ovaj dan je važan za franjevce kapucine, Crkvu u Hrvata, kao i za opću Crkvu jer se slavi i obljetnica proglašenja Leopolda Bogdana Mandića svetim. 
 
U ovoj duhovnoj obnovi sudjelovao je veliki broj župljana koji su kroz protekle dane uistinu mogli duhovno rasti i pokazati koliko im je stalo do ove župne zajednice.