Pripreme za zavjete 2022.

Petnaestorica braće iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine od 1.8. do 26.8. zajedno su sudjelovali na pripremama za svečane zavjete.

        Petnaestorica braće iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine od 1.8. do 26.8. zajedno su sudjelovali na pripremama za svečane zavjete. Pripreme je ove godine organizirala Hercegovačka franjevačka provincija iz koje su sudjelovala sedmorica kandidata, a tu su još bila dvojica braće iz Provincije Bosne Srebrene, dvojica iz Provincije Presvetog Otkupiteja, dvojica iz Provincije sv. Ćirila i Metoda i po jedan kandidat iz Provincije sv. Jeronima i iz Kapucinske provincije sv. Leopolda. 

        Pripreme su započele na otoku Badiji, a potom se nastavile u Međugorju te u Masnoj Luci na Blidinju. Kroz poticajna predavanja i nagovore kandidati su mogli dobiti raznovrsne poticaje za rast i razmišljanje na području duhovnoga i franjevačkoga redovničkoga života. Uz to su se mogle čuti i teme iz psihologije, pastorala i upravljanja dobrima. 

        Završni dio priprema su bile duhovne vježbe u trajanju od pet dana koje je predvodio fra Josip Vlašić. To je bilo posebno izdvojeno vrijeme za intenzivniju molitvu, razmatranje i tišinu čemu je doprinio i planinski ambijent Masne Luke. Po završetku duhovnih vježbi, braća su podijelila dojmove i iskustva i uputila se u svoje provincije. Lijepo je da naše zajednice zajednički organiziraju pripreme za zavjete jer se, osim raznolikim programom, obogaćuju i međusobnim susretima. 

        U crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu, 3. rujna 2022. godine, pod svečanom svetom misom u 19 h, sedmorica naše braće položit će svoje svečane (doživotne) zavjete u Redu manje braće. Preporučamo ih u vaše molitve!

        Mir i dobro!