Obnova zavjeta u našemu bratstvu

U subotu, 10.7.2010. u našem samostanskom bratstvu bilo je razloga za slavlje. Naime jedanaestorica naše braće obnovili su svoje zavjete na godinu dana, a trojica braće, obnovili su svoje zavjete do doživotnih zavjeta koji bi trebali biti u rujnu.


U subotu, 10.7.2010. u našem samostanskom bratstvu bilo je razloga za slavlje. Naime jedanaestorica naše braće: fra Marin, fra Perica, fra Tomislav, fra Antonio, fra Dario, fra Goran, fra Hrvoje, fra Ivan, fra Mario, fra Stanko i fra Josip Serđo, obnovili su svoje zavjete na godinu dana te obećali da će u poslušnosti, siromaštvu i čistoći živjeti po primjeru svetoga Franje asiškoga. Također trojica naše braće: fra Dalibor, fra Damjan i fra Tihomir, obnovili su svoje zavjete do doživotnih zavjeta koji bi trebali biti u rujnu.

Naime, prije samoga čina imali smo duhovnu obnovu koju nam je predvodio naš magistar fra Ljubo Kurtović koji nam je još jedanput pokušao posvijestiti što su to zavjeti, na što se zavjetujemo itd. Nakon toga je uslijedilo klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te sveta misa. Sam čin obnove zavjeta imali smo pod Večernjom. Zavjete smo položili u ruke našeg oca provincijala fra Ivana Sesara koji nam je čestitao i izrekao zahvalnost dragome Bogu koji nas prati na našemu redovničkome putu. Druženje je nastavljeno u samostanskoj dvorani uz okrepu i pjesmu.