Mlada misa fra Gorana Azinovića

U nedjelju, 27. srpnja u crkvi sv. Jakova Apostola st., svoju je mladu misu u 11 sati proslavio fra Goran Azinović.

 
U nedjelju, 27. srpnja u crkvi sv. Jakova Apostola st., svoju je mladu misu u 11 sati proslavio fra Goran Azinović, član naše Hercegovačke franjevačke provincije. Euharistijsko slavlje mladomisnik je proslavio u koncelebraciji s provincijalom fra Miljenkom Štekom, župnikom fra Marinkom Šakotom, ostalim mladomisnicima iz naše provincije, trojicom mladomisnika njegovih kolega iz Bosne Srebrene, jednim mladomisnikom iz Zadarske franjevačke provincije, te s oko 20 ostalih svećenika.
 
Misno slavlje je započelo ulaznom procesijom u kojoj je mladomisnik prišavši oltaru primio roditeljski blagoslov, nakon čega je sve prisutne pozdravio župnik fra Marinko Šakota, naglasivši da je radost i zahvalnost Bogu velika jer i ove godine kao i prošle iz Međugorja imamo jednog mladomisnika. 
 
Na ovom posebnom događaju u životu našeg mladomisnika i cijele župe Međugorje, ali i župe Konjic, iz koje je mladomisnik podrijetlom, ali uslijed rata obitelj mu je izbjegla u Međugorje, prigodnu propovijed i prekrasnu poruku uputio je fra Branko Radoš – nekadašnji župnik u Međugorju, a sada dušobrižnik za Hrvate u HKM Luzern u Švicarskoj. Posebno je naglasio da je odlučujuća istinska ljubav prema Isusu Kristu. Može fra Goran dobiti bezbroj uloga, zadaća i zaduženja u fratarskoj zajednici i Crkvi, može on to vrlo odgovorno i savjesno obavljati, ali ako u srcu nema intenzivne ljubavi prema Kristu, sve je to onda prazno, „mjed što ječi ili cimbal što zveči“ (1 Kor 13,1) .
 
Svečanost liturgijskog slavlja uveličao je župni zbor pod ravnanjem s. Irene Azinović, liturgijska asistencija pod vodstvom fra Dragana Bolčića, kao i ovogodišnji đakon fra Perica Ostojić koji je navijestio Evanđelje i đakonirao uz mladomisnika. 
 
Na kraju svečanog euharistijskog slavlja svoju čestitku izrekao je župnik fra Marinko Šakota pozvavši mladomisnika da bude poput sv. Ante Padovanskog i sv. Franje Asiškoga: privlačan i za puk i za umjetnike, učene i neuke u svom naviještanju Božje riječi i dijelenju sakramenata. 
 
Svoju prigodnu čestitku u ime Hercegovačke franjevačke provincije, kao i u osobno ime izrekao je provincijal fra Miljenko Šteko, zahvalivši Bogu za dar zvanja, fra Goranu što se na Božji poziv odazvao, njegovim roditeljima koji su ga podržavali i pratili svojim molitvama kao i svim dobrim vjernicima kojima su na srcu duhovna zvanja i koji na tu nakanu neumorno mole.
 
Prije mladomisničkog blagoslova fra Goran je kazao kako on želi biti Marijin svećenik, a to znači biti Kristov, biti Kristov po Mariji Nebeskoj Majci koja ga je vodila na putu do njegove mlade Mise. Još je istaknuo kako je zahvalan Bogu na daru sebe i na daru 8 mladomisnika koji su bili skupa s njim za oltarom, što je veliki dar od Boga, ali sigurno i plod velikih molitava. U srcu nosi veliku zahvalnost prema roditeljima na daru života i molitvenoj pratnji na putu prema svećeništvu kao i drugima te svima onima koji su pomogli da ovaj svečani događaj bude uistinu razlog veselja i ispunjenosti svima prisutnima.
 
Na samom kraju fra Goran je zajedno s ostalim mladomisnicima udijelio svečani blagoslov, nakon kojeg je uslijedilo zajedničko slikanje, a onda druženje i svečani ručak u hotelu Kaktus u Čitluku.
 
Našem fra Goranu od srca čestitamo i želimo blagoslov u njegovom redovničkom i svećeničkom životu koji nastavlja u župi Humac gdje je i proveo zadnjih 6 mjeseci kao đakon.