Misno slavlje u spomen naše pobijene braće i svih žrtava Drugog svjetskog rata i poraća

Misnim slavljem obilježili smo obljetnicu smrti naše pobijene braće te se molili za njih i sav stradali puk, žrtve Drugoga svjetskoga rata i poraća

Jučer, 7. veljače 2018. u 18h, misnim slavljem koje je predslavio fra Hrvoje Lasić, dominikanac Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Marijina, obilježen je spomen na naše pobijene franjevce i puk, žrtve drugog svjetskog rata i poraća. Svake godine na ovaj datum, kada su ubijena 12 -orica naše braće na Širokom Brijegu, spominjemo se zajedno s njima i sve ostale braće, koji su ubijeni u drugom svjetskom ratu, i puka koji je na raznim mjestima i stratištima prolio svoju krv, ni kriv ni dužan. Uz svečano misno slavlje, prethođeno trodnevnicom, kojim se svake godine obilježava ovaj spomen na Širokom Brijegu, i mi, franjevci Hercegovačke franjevačke provincije, također isto činimo ovdje u Dubravi.

Ove godine misno slavlje je predvodio fra Hrvoje Lasić. On se u svojoj propovijedi spomenuo svih žrtava komunističkih zločina u Hercegovini, i klera i puka. Dotaknuo se svih tih svijetlih primjera svjedoka vjere i čovještva, koji i nama danas mogu biti uzori. Misno slavlje pjesmom je pratio naš bogoslovski zbor.