fra3 u KMNL

Ove godine naša malonogometna ekipa Fra3 sudjeluje u Katoličkoj malonogometnoj ligi Zagrebačke nadbiskupije...

Ove godine na našoj bogosloviji puno je novosti: domeštar, web stranica, sredstva i alat za čišćenje… No ovdje ćemo se ipak pozabaviti sportom.

Naime, ove godine sudjelujemo u Katoličkoj malonogometnoj ligi Zagrebačke nadbiskupije. Liga je pokrenuta 1998. potaknuta Uskrsnim turnirima župe sv. Petar, koji su se pokazali uspješnim u onome temeljnom naumu, a to je druženju i upoznavanju mladih. Tako i ova liga upravo ima taj cilj dati mladima priliku za druženje i upoznavanje. No, osim sportskog druženja liga je posebna po tome što je obilježena molitvom. Svaka utakmica počinje i završava molitvom te tijekom godine nudi razne duhovne sadržaje. Tako imamo zajedničke sv. mise, ali i duhovne obnove i hodočašća. I zato smo i mi dio cijelog tog projekta, kako bismo bili u što većem kontaktu sa mladima te na taj način podrupli njihov izbor aktivnog kršćanina.

U dosadašnjim odigranim utakmicama naša ekipa Fra3 pokazala je kako i fratri, osim što imaju lijepe dresove, znaju i nešto s loptom tako da se skupio i pokoji bod. Iako to nije prioritet, lijepo je to znati.