Duhovne vježbe u Masnoj Luci 2022.

U Franjevačkoj kući molitve u Masnoj Luci braća s privremenim zavjetima sudjelovala su u duhovnim vježbama od 18.-23. rujna, pod vodstvom duhovnika fra Mate Logare koji djeluje pri Hrvatskoj katoličkoj misiji u Augsburgu.

        Kroz cijele duhovne vježbe protezala se misao o tome kako postati bolji redovnik. Kako bismo postali dobri redovnici, bitno je shvatiti smisao zavjeta, ali ne možemo biti dobri redovnici ukoliko nismo dobri ljudi, jer to je temelj svega. Nakon što se krenemo truditi biti bolji ljudi, trebamo se truditi biti i bolji vjernici.

        Redovnik koji nije dobar redovnik nije loš zbog toga što ne obdržava svoje zavjete, već zato što je ostao bez vjere. Stoga smo dužni moliti se i svakodnevno raditi na svojoj vjeri. Molitva nam ne bi trebala biti samo navika, već je potrebno postati svjestan toga da je molitva potreba. Isto tako, ne smijemo zaboraviti da je molitva razgovor s Bogom te da se kroz molitvu približavamo Bogu.

        Fra Mate je u jednom od svojih predavanja govorio o zajedništvu koje je povezao sa stolom. Zajedništvo neke obitelji najbolje se može vidjeti kad je ona za stolom. Tako se i naše zajedništvo, kao i zajedništvo cijele Crkve, najbolje može očitovati za stolom Gospodnjim, s kojeg blagujemo i povezujemo se jedni s drugima u Kristu.

        Fotogaleriju možete pogledati ovdje