Treći tjedan došašća: Ponedjeljak

I u trećem tjednu došašća mi nastavljamo svoju online pripravu za Božić.

Iz evanđelja po Mateju

U ono vrijeme: Uđe Isus u Hram. Dok je naučavao, pristupiše mu glavari svećenički i starješine narodne te ga upitaše: »Kojom vlašću to činiš? Tko ti dade tu vlast?« Isus im odgovori: »I ja ću vas jedno upitati. Ako mi na to odgovorite, ja ću vama kazati kojom vlašću ovo činim. Krst Ivanov odakle li bijaše? Od Neba ili od ljudi?« A oni umovahu među sobom: »Reknemo li: 'Od Neba', odvratit će nam: 'Zašto mu, dakle, ne povjerovaste?' A reknemo li: 'Od ljudi', strah nas je mnoštva. Ta svi Ivana smatraju prorokom.« Zato odgovore Isusu: »Ne znamo.« I on njima reče: »Ni ja vama neću kazati kojom vlašću ovo činim.« (Mt 21, 23-27)

Gotovo da se nismo niti okrenuli, a već smo u trećem tjednu došašća. Gospodin jutros susreće one koji su se odlučili biti na njemu suprotnoj strani. Oni svojim pitanjima žele uništiti Isusa, ali Mudrost se ne može nadmudriti. Mudrost je uvijek iskrena i ona raskrinkava dvoličnost i mlakost. Mudrost je uvijek jasno opredijeljena. Glavari i starješine boje se odgovoriti Isusu na njegovo pitanje. U svojoj dvoličnosti oni ostaju mlaki, a znamo da se mlake ispljune. Neka nam ovo došašće bude put prianjanja uz Mudrost u potpunosti.

Molitva: Gospodine Isuse, Mudrosti što od Oca izlaziš, podaj nam darove svoga Duha te mognemo pripadati tebi u potpunosti.

Očenaš, Zdravomarija, Slava Ocu

Molitvena nakana za danas: Molimo za nestanak dvoličnosti u našim srcima i obiteljima.