Slijedim Te...

Bez Tebe ne mogu ništa. Opet sam na bolan način to shvatio. Dugi su ovi dani, a još su duži kada Ti nisi dio njih. Hladne su ove noći, ali i najtoplija noć hladna je i prazna, ako me Tvoja ljubav ne grije...

Bila je noć i bio si tamo. Kao ono nekada davno. Prepoznao sam Tvoje korake kako se tiho približavaju. Tvoji su koraci puni iznenađenja. Otkako njima hodim, moj život je postao avantura. Tvoji su me koraci vodili do nakraj svijeta. Ulazili smo zajedno u zabranjena mjesta. Hodili smo putovima koji nisu bili uobičajeni. Tvoji koraci postali su moji koraci. Nosio si me svakim svojim korakom.

Sada su Tvoji koraci, nakon dugo vremena, opet tako blizu. Stojiš pred vratima moga srca. Ulaziš bez prethodne najave. Nisi kucao. Htio si me podsjetiti da ono tvoj je dom. Pogledaj moje srce. Ono jedino zna sve radosti i boli, snove i padove, čežnje i mogućnosti. Kad su moje riječi siromašne; Kada moja usta ne znaju opjevati pjesmu dostojnu Tebe; Kada zanijemim u svojim traženjima, pogledaj u moje srce. Ono je Tvoje. I poslušaj ga. Ono Ti pjeva najljepšu pjesmu, onu koja svjedoči koliko si mi potreban.

Bez Tebe ne mogu ništa. Opet sam na bolan način to shvatio. Dugi su ovi dani, a još su duži kada Ti nisi dio njih. Hladne su ove noći, ali i najtoplija noć hladna je i prazna, ako me Tvoja ljubav ne grije. O kako sam samo i koliko sam puta to otkrio! Hvala ti.

Ponovno otkrivam u sebi onu neobičnu snagu. Znam, to si Ti. Tu si. Baš kako sam želio. Poznajem Tvoju prisutnost. Poznajem sebe kada si Ti tu. Jedino tada ja sam ono što mogu i trebam biti. Kako su teški i kako su prazni trenutci bez Tebe! Poput besmisla odzvanja mojim životom neka crna slutnja, onda kada nisam s tobom. A kada si Ti tu, kad sebe povratim k Tebi, život postaje pjesma koja se rađa iz vjere, raste nadom i uvire u Ljubav. Ostani moja pjesma. Budi moj život!

Tvoj poziv tako glasno zvoni mojim postojanjem. Svaki moj uzdah podsjećanje je na ono što si jednom, u buci i nemiru, tako tiho progovorio. Od toga susreta jedino što daje smisao moj životu jeka je tog tihog govora. A ja, ja želim biti Tvoj. Želim odgovoriti na Tvoj poziv. Koračati s Tobom. Biti Tvoj korak u svijetu. Pripadati Tebi potpuno pa da moje srce bude Tvoje. Posveti moje dane. Rasvijetli moje noći. Ja trebam Tebe koji tiho progovaraš: »Slijedi me!« 

Slijedim Te…

Pomozi! Ojačaj! Nadahni! Neka to bude cijeloga života!