Drugi tjedan došašća: Petak

Gospodine Isuse, ti koji imaš beskrajno razumijevanje za čovjeka i koji nikada ne napuštaš svojih, molim te uđi u moje srce i podaj mi razumijevanje za drugoga.

Iz evanđelja po Mateju

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Komu da prispodobim ovaj naraštaj? Nalik je djeci što sjede na trgovima pa jedni drugima dovikuju: 'Zasvirasmo vam i ne zaigraste, zakukasmo i ne zaplakaste.' Doista, dođe Ivan. Nije jeo ni pio, a govori se: 'Đavla ima.' Dođe Sin Čovječji koji jede i pije, a govori se: 'Gle, izjelice i vinopije, prijatelja carinika i grešnika!' Ali opravda se Mudrost djelima svojim.« (Mt 11,16-19)

I našim vremenom odzvanjaju jutrošnje Isusove riječi: »Komu da prispodobim ovaj naraštaj?« I naše vrijeme opterećeno je nerazumijevanjem, nerazumijevanjem ljudi međusobno, što korijen ima u nerazumijevanju Boga. Vrijeme u kojem živimo nije sklono zaustavljanju kod konkretnog čovjeka, nije sklono čuti i slušati boli pojedinca. Naše vrijeme vrijeme je otuđenosti. Ipak, u takvo vrijeme dolazi Bog. Želi mijenjati takvo vrijeme, mijenjajući mene i tebe. Dopusti mu jutros da te mijenja.

Molitva: Gospodine Isuse, ti koji imaš beskrajno razumijevanje za čovjeka i koji nikada ne napuštaš svojih, molim te uđi u moje srce i podaj mi razumijevanje za drugoga.

Očenaš, Zdravomarija, Slava Ocu

Molitvena nakana za danas: Molimo za mir i razumijevanje među ljudima.