Četvrti tjedan došašća: Utorak

Gospodine Isuse, Kralju svemira i Vladaru naroda i povijesti, dotakni me svojom milošću - postani kralj mojega srca.

Iz evanđelja po Luki

U ono vrijeme: Marija reče: »Veliča duša moja Gospodina, klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje! Odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom. Jer velika mi djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo! Od koljena do koljena dobrota je njegova nad onima što se njega boje. Iskaza snagu mišice svoje, rasprši oholice umišljene. Silne zbaci s prijestolja, a uzvisi neznatne. Gladne napuni dobrima, a bogate otpusti prazne. Prihvati Izraela, slugu svoga, kako obeća ocima našim: spomenuti se dobrote svoje prema Abrahamu i potomstvu njegovu dovijeka.« Marija osta s Elizabetom oko tri mjeseca, a onda se vrati kući. (Lk 1, 46-56)

Radost Božića progovara iz evanđeoskih riječi ovoga jutra. Usta Majke Marije ispovijedaju radosno ono što srce vjeruje. Uskoro dolazi moj Gospodin. Iščekivani Mesija koji donosi spas svijetu promijeniti će sve. Njegova riječ mijenja vrijeme, usmjeruje budućnost i vodi povijest. Ali On  sve to ne želi činiti bez tebe. Onaj koji je Svesilni, koji siti gladne i ponizuje oholice, On hoće tvoje srce. To je sva drama Božića. Bog postaje čovjekom da bi čovjekom postao dijete Božje. Put je to koji ide kroz srce. A ti? Hoćeš li mu dati svoje srce?

Molitva: Gospodine Isuse, Kralju svemira i Vladaru naroda i povijesti, dotakni me svojom milošću - postani kralj mojega srca.

Očenaš, Zdravomarija, Slavaocu

Molitvena nakana za danas: Molimo za čisto srce.