Četvrti tjedan došašća: Ponedjeljak

Molimo za sve majke koje razmišljaju o pobačaju da prepoznaju snagu i vrijednost života te rode svoju djecu.

Iz evanđelja po Luki

U one dane usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: »Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti čedo u utrobi. Blažena ti što povjerova da će se ispuniti što ti je rečeno od Gospodina!« (Lk 1, 39-45)

U četvrtom smo tjednu došašća. Gospodin je sve bliže. Ako se osvrnemo iza sebe i pogledamo ova tri prethodna tjedna, vidjet ćemo puno naših dobrih nastojanja i lijepih želja, ali i puno nedostatnosti i manjkavosti. To je put u vjeri, put stalnih nastojanja, put novih pokušaja. Na tom putu nismo sami. S nama je naš Gospodin koga u utrobi nosi Majka Marija da nas pohodi, kao ono nekoć Elizabetu. I Ivan u majčinoj utrobi prepozna Spasitelja. Ovih posljednjih dana do Božića pripremimo svoje srce da ono mogne biti ono koje će prepoznati Gospodina.

Molitva: Gospodine Isuse, koga je Majka Marija u pohode Elizabeti nosila, podaj meni i cijelome svijetu da u Tebi prepoznam Boga i Spasitelja te da ti povjerujemo.

Očenaš, Zdravomarija, Slavaocu

Molitvena nakana za danas: Molimo za sve majke koje razmišljaju o pobačaju da prepoznaju snagu i vrijednost života te rode svoju djecu.