Fra Michael A. Perry izabran za generalnog ministra OFM

Na generalnom kapitulu Reda manje braće, koji je u tijeku, jutros, četvrtak, 21. svibnja, izabran je novi generalni ministar.

Generalni kapitul Franjevačkog reda započeo je 10. svibnja i traje do 7. lipnja 2015. godine. Datum 21. svibnja bio je rezerviran za izbor generalnog ministra. U 10:15 minuta, za generalnog ministra Reda manje braće izabran je fra Michael Anthony Perry, dosadašnji general, bivši vikar Reda te dugogodišnji misionar. 

Naš novi-stari generalni ministar rođen je 7. lipnja 1954., u Indianapolisu (USA), svečane zavjete položio je 10. listopada 1981. a za svećenika je zaređen 2. lipnja 1984. godine. 

Za bolje upoznavanje našeg fra Michaela, preporučamo sljedeći video:


Generalni kapitul Reda slavlje je sve braće koja služe Kristu i Crkvi po cijelome svijetu. Prvi tjedan kapitula bio je rezerviran za izvješća dosadašnje Uprave Reda i za međusobno upoznavanje braće kapitularaca. Kroz drugi tjedan, braća su upoznavala i raspravljala dokument Instrumentum laboris, u čijem su sastavljanju sudjelovala sva braća u svijetu. Datumi 22. i 23. svibnja rezervirani su za izbor generalnog vikara i generalnih definitora Reda, a ostatak Kapitula braća kapitularci raditi će na usuglašavanju smjernica za budućnost Reda i planu za sljedeće šestogodište.

O. generalnom ministru fra Michaelu, nasljedniku sv. Oca Franje, izražavamo svoju bratsku ljubav i poslušnost te najsrdačnije čestitke. Molimo Gospodina da ga prati u odgovornoj službi upravljanja Redom manje braće!

fra3 - bogoslovi Hercegovačke i Zadarske franjevačke provincije