Transitus i sveti Franjo

Cijela franjevačka obitelj ovih dana radosno slavi svetkovinu svetoga Franje Asiškoga...

Kao i cijela franjevačka obitelj po čitavome svijetu, i naša franjevačka zajednica koja se okuplja oko Bezgrješne Marije u našem samostanu u Dubravi svečano je proslavila svetkovinu našeg Utemeljitelja.

Brojni štovatelji sv. Franje, framaši, trećari, časne sestre i mi fratri spremali smo se za našu veliku svetkovinu trodnevnicom.

U petak, 3. listopada, nakon večernje svete mise slavili smo Transitus - obred preminuća sv. oca Franje. Obred smo animirali, u prepunoj crkvi, mi bogoslovi. 

U subotu, 4. listopada, na samu svetkovinu sv. oca Franje, svečanu svetu misu predvodio je fra Svetozar Kraljević, samostanski vikar, odgojitelj bogoslova te duhovni asistent Frame i OFS-a. Pod svetom misom čitanja su čitali framaši, molitvu vjernika predmolili članovi Franjevačkog svjetovnog reda, a pjevali i asistirali bogoslovi. Iza svete mise druženje smo nastavili u samostanskoj dvorani. 

Nadahnuti Gospodinovim pozivom i željom da budemo autentični svjedoci Franjine karizme u Crkvi i društvu, radosno kročimo u dane koji su pred nama znajući da nad nama bdije zagovor serafskog našeg oca Franje.