Svećeničko ređenje u Mostaru

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla biskup Perić zaredio je za svećenike dvojicu đakona Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM


Na svetkovinu sv. Petra i Pavla zaštitnika franjevačkog samostana i župe u Mostaru mons. Ratko Perić, mjesni biskup, zaredio je za svećenike dvojicu đakona Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM fra Slavena Brekala iz župe sv. Petra i Pavla u Mostaru i fra Stipana Klarića iz župe sv. Franje Asiškog u Bukovici. Uz o. biskupa suslavili su provincijal fra Ivan dr. Sesar, gen. vikar don Tomo dr. Vukšić i preko pedeset svećenika. U prepunoj crkvi sv. misnom slavlju i ređenju nazočili su roditelji i rodbina novoređenika. U prigodnoj nadahnutoj propovijedi biskup je naglasio svu ozbiljnost i odgovornost svećeničke službe koja se sastoji u ljubavi i žrtvi a izrasta iz Kristove ljubavi i žrtve koju je podnio na križu.

Euharistijsko slavlje uzveličao je skladnim pjevanjem pod ravnanjem s. Slavice Filipović župni zbor sv. Cecilije. Na kraju slavlja nazočnima se obratio o. Provincijal prigodnim riječima čestitavši mladomisnicima i njihovim roditeljima. Slavlje je nastavljeno bratskim druženjem u samostanskoj blagovaonici.