Redovničko oblačenje i prvo zavjetovanje na Humcu

U nedjelju, 12. srpnja 2009., zbio se velik događaj za našu Provinciju. Na Humcu su, naime, trojica mlade braće položila svoje prve redovničke zavjete, a petorica braće po prvi put obukla svoj franjevački habit.

U nedjelju 12. srpnja 2009. u prijepodnevnim satima u Tomislavgradu fra Nikola Rosančić i fra Dražan Boras zaređeni su za svećenike, te fra fra Vine Ledušić za đakona, a istoga dana navečer na Humcu trojica naše braće: fra Perica Ostojić, župa Čitluk, fra Tomislav Mandurić, župa Posušje, fra Marin Karačić, župa Široki Brijeg, položili su svoje prve redovničke zavjete, a fratarski habit su obukli: Damir Čamber, župa Posušje, Augustin Čordaš, župa sv. Petra i Pavla Mostar, Alen Pajić, župa Domanovići, Ivan Penavić, župa Široki Brijeg i Tomislav Smoljan, župa Međugorje.

Svečano misno slavlje te obrede oblačenja i zavjetovanja mlade braće u ispunjenoj novoj humačkoj crkvi u 19 sati predvodio je provincijal fra Ivan Sesar, uz koncelebraciju magistra novaka fra Slavka Solde, magistra postulanata fra Miće Stojića, gvardijana fra Mire Šege te još preko četrdeset svećenika. Provincijal je zahvalio Bogu na daru novih zvanja, roditeljima na kršćanskom odgoju, a mladoj braći na hrabrosti i odvažnosti odazvati se na Božji poziv i živjeti po uzoru na svetog oca Franju u poslušnosti, čistoći i bez vlasništva.

Nakon misnog slavlja uslijedilo je bratsko druženje, čestitanje i zakuska u samostanskom klaustru.
Druga nedjelja u srpnju 2009. godine ostat će upamćena po višestrukom slavlju u Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji i kao najljepši dan i dar u godini franjevačkog jubileja.