Mlada misa fra Darija Galića

U nedjelju, 20. srpnja 2014. godine, u filijalnoj crkvi sv. Franje Asiškoga u Donjoj Blatnici svoju je Mladu misu proslavio fra Dario Galić...

 
U nedjelju, 20. srpnja 2014. godine, u filijalnoj crkvi sv. Franje Asiškoga u Donjoj Blatnici (župa sv. Stjepana Prvomučenika - Čerin) u 11 sati svoju je Mladu misu proslavio fra Dario Galić, brat naše Provincije. Prije početka samoga euharistijskog slavlja mladomisnika su blagoslovili njegovi roditelji Vlado i Vesna. Uslijedio je pozdrav župnika fra Darija Dodiga koji je pritom istaknuo kako župa Čerin slavi Mladu misu nakon dugih dvadeset i sedam godina te je pozvao mladomisnika da započne euharistijsko slavlje.
 
Mladomisnik je euharistijsko slavlje predslavio u suslavlju s provincijalnim vikarom dr. fra Ivanom Ševom, župnikom fra Darijem Dodigom, propovjednikom dr. fra Ivanom Ivandom, svojim kolegama mladomisnicima: fra Antonijem Šakotom, fra Bojanom Rizvanom, fra Hrvojem Miletićem i fra Goranom Azinovićem te uz još desetak svećenika. Kao što je spomenuto, mladomisniku je propovijedao dr. fra Ivan Ivanda, njegov dugogodišnji prijatelj i brat naše Provincije. On je u svojoj propovijedi govorio o bîti svećeništva pozvavši fra Darija da bude karizmatični svećenik koji će u Isusovo ime činiti ono što je Gospodin činio te da ponajprije drugima svjedoči ljubav kao najizvrsniji put nasljedovanja Kristova puta.
 
Nakon popričesne molitve uslijedili su pozdravi mladomisniku. Prvi je mladomisnika pozdravio provincijalni vikar dr. fra Ivan Ševo dozivajući mu u pamet ponos i čast kojega ima u činjenici pripadnosti Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji kao zajednici s dugom i slavnom prošlošću. Nakon toga je mladomisnika pozdravio župnik fra Dario Dodig. On je fra Dariju poželio da bude dar za druge. Na kraju se i sam mladomisnik obratio Kristovim vjernicima. Riječima koje su odisale ljubavlju i iskrenom zahvalnošću dotakao je sve one koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju njegove životne želje. Nakon zahvale je pozvao svoje kolege mladomisnike da nazočnima podijele mladomisnički blagoslov.
 
Na euharistijskom slavlju je pjevao župni zbor pod ravnanjem fra Tihomira Bazine dok su liturgijsku asistenciju vodili bogoslovi naše Provincije. Slavlje je kasnije nastavljeno u svadbenom salonu hotela Kaktus u Čitluku.