Bezgrešna 2017.

Proslavili smo svetkovinu Bezgrešnog začeća blažene Djevice Marije. Više pročitajte (i pogledajte!) u nastavku

Marija, ona koja je bez grijeha, Bezgrešna slovi kao zaštitnica naše samostanske crkve. Već 22 godine puk ovdje dolazi i moli se i utječe njoj, kako bi pronašao njenu i Božju zaštitu i pomoć u životu. 
I ove godine za njenu svetkovinu smo se pripremali trodnevnicom, a na sami dan svetkovine svečano misno slavlje predslavio je naš provincijal fra Miljenko Šteko. S njim su u koncelebraciji, uz gvardijana, bili još 10 –ak svećenika. Misno slavlje pjesmom je popratio naš mješoviti zbor, pod ravnanjem našeg fra Josipa Duvnjaka.

Provincijal je u svojoj propovijedi postavio bijeg današnjeg čovjeka od samog sebe, od glasa savjesti i od Božjeg glasa nasuprot Marijinom spremnom prihvaćanju riječi Božje i onoga što je On od nje zatražio. Pored svog zla, koje u Bibliji svoj začetak ima u grijehu prvih roditelja Adama i Eve, Marija stoji kao začetak novog života, spasenja, kao ona koja je puna milosti. Po njoj, koja je poslušala Božju Riječ, ponovno je udahnut život, novi život čovječanstvu koje je iščekivalo Spasitelja, koji je upravo po Mariji i došao u svijet.
Nakon svetog misnog slavlja, druženje smo nastavili u dvorani ispod crkve.

Na linku možete pogledati i video-uradak misnog slavlja, koji je snimio fra Franjo Markić.